Massages

Rug/Schouder/Nek massage

 

Tijdens deze relatief korte en wat stevige massage worden dus uw rug, schouder en de nek gemasseerd. Bij veel mensen zijn dit dan ook de “probleem” zones. Klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door lang achter de computer te werken of het herhaaldelijk uitvoeren van een zware armbeweging. Ook speelt spanning en stress vaak een grote rol, die zich gaat vastzetten in nek en schouders.

Deze behandeling verminderd spierspanningen in dit gebied en geeft snel ontspanning.

 

Door verschillende handgrepen en afwisselende intensiteit van handelen in combinatie met natuurlijke massageolie ontstaat een betere doorbloeding. Hierdoor verbetert ook de beweeglijkheid en dat heeft als gevolg een verlaging van de spierspanning en de “knopen" in de spieren worden door middel van druk verwijderd. 

 

Een Rug/Schouder/Nek massage duurt +/- 25 minuten

Ontspanningsmassage 

 

Een ontspannings massage bestaat uit effleurages (strijkingen), knedingen en drukpunt massage. Ik wissel de massage steeds af. Dan weer heerlijk lange strijkingen en vervolgens een stevige kneding en zo heeft het veel positieve effecten op lichaam en geest. Zo ontspant het harde, gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg, de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag wordt rustiger.

 

Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwgestel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden of zelfs weggehaald.
Aanrakingen (massage) stimuleren de hersenen zodanig dat ze endorfinen (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) produceren.

 

Massage zorgt voor een betere warmte verdeling in het lichaam en krijgt meer voedingsstoffen toegediend vanuit het bloed wat een positief effect heeft op het groeiproces. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden.

 

Afhankelijk van wat je nodig hebt of wat je wensen zijn kan de druk met de handen en de intensiteit worden aangepast. Iedere massage is op jou persoonlijk afgestemd en uniek!

 

Je kunt kiezen uit een Ontspanningsmassage van 30 minuten (rug, schouders, nek en benen achterzijde) of van 60 minuten (volledige lichaamsmassage)

Hotstone massage 

Hotstone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage en warme basalt stenen. De werking is veelzijdig: het verbetert het spieren en bottenstelsel, het verzacht zenuwpijnen, stimuleert de orgaanfuncties en je hormonen komen in balans. De geschiedenis bevestigt dat het positieve effect van
warme stenen al duizenden jaren bekend is.

Een hotstonemassage werkt zeer ontgiftend, afvoerend, is pijnverlichtend, maakt de spieren soepel, stressverlichtend en zeer ontspannend !

De basalt stenen zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. De stenen worden verwarmd tot een temperatuur van +/- 47 graden en geven de warmte geleidelijk af aan het lichaam. Met de stenen én handen wordt uw gehele lichaam gemasseerd. Door de combinatie van warmte en beweging ( thermodynamica) kan ik dieper in het spierweefsel komen wat de massage veel effectiever maakt dan een 'gewone' massage.

 

Je kunt kiezen uit een Hotstone massage van 30 minuten (rug, schouders, nek en benen achterzijde) of van 60 minuten (volledige lichaamsmassage)