Cupping massage

 

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen. Het wordt veelal gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert.

Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen (toxines) in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.


Het wordt uitgevoerd in combinatie met een (Ontspannings)massage met de handen en gebruik ik een speciale kruidenolie waardoor de behandeling het meest effectief is. Er worden speciale , zachte siliconen cups gebruikt en ik pas meestal zoveel mogelijk de “moving Cupping” methode toe. Dit houd in dat ik mét de cups masseer en speciale technieken toepas. Door de cups zoveel mogelijk te bewegen krijg je vaak niet die vervelende en zichtbare kringen die lang kunnen aanhouden en minder kans op een “beurs” gevoel de dagen na de behandeling, maar is zeker net zo effectief! 

 

Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag en het vacuüm effect zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. 

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door deze vorm van bindweefselmassage worden de spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cupping-behandeling voelt men zich al snel mentaal en fysiek een stuk beter! 

 

 

 

Een cupping massage is o.a. geschikt bij:

  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn/migraine
  • Bij koude en spanningen in het lichaam
  • Cellulitus
  • Rug-, nek en schouderpijn
  • Darmklachten
  • Frozen shoulder
  • Depressiviteit
  • Vochtophopingen

Contra indicaties: koorts, infectieziekten, tumoren, pacemaker, gebruik van bloedverdunners,zwangerschap, spataderen,bloedziektes


Weet u niet zeker of u een cupping massage mag/kan ondergaan? Raadpleeg bij twijfel dan altijd uw arts!

Na het cuppen kunnen er rode tot diep paarse vlekken ontstaan op de huid. Deze plekken ontstaan door de hoge druk die cups op de bloedvaten uitoefenen. Net als blauwe plekken verdwijnen deze vlekken na ongeveer één dag tot een week. Het is aanbevolen extra water te drinken de eerste 2 dagen na de behandeling.


Keuze uit een (deel)behandeling van 30 minuten (rug,schouders,nek óf benen en evt. billen) of 45 minuten ( volledige achterzijde)