Klankschaal massage

Klankschalen vinden hun oorsprong in Tibetaanse en boeddhistische gebieden rondom het Himalaya gebergte. Deze schalen in diverse maten zijn vervaardigd uit verschillende metaalmengingen, zoals koper, tin, goud, zilver, lood en ijzer. Elke klankschaal is uniek en heeft een andere toonzetting en klankkleur. Door de schaal zachtjes aan te slaan komen trillingen vrij die klanken op hoge frequentie creëren, welke een positief effect hebben op zowel lichaam als geest.

 

Door de klanken komt het denken tot een diepe rust en kan de trilling van de klankschaal de spieren diep ontspannen, en stimuleert de doorstroming van de doorbloeding en de energiebanen. Door de trillingen worden blokkades opgeheven en afvalstoffen beter afgevoerd. Er vindt dus als het ware een zuiveringsproces plaats in je lichaam.

Klankschalen kunnen ook een positieve werking hebben bij allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals stress, depressie en vermoeidheid. Zo kunnen er bepaalde emoties loskomen of herinneringen aanwakkeren  welke vervolgens beter verwerkt kunnen worden. Daarnaast verbetert het immuunsysteem en bevordert de slaap, concentratie en levenslust.

Door een klankschaal massage kan je weer beter in contact met je lichaam komen en vind je hernieuwde energie. De effecten kunnen een aantal dagen of zelfs weken doorwerken! 

Bij een klankschaalmassage lig je gekleed op de massagetafel en worden klankschalen in diverse maten op het lichaam geplaatst en de klankschalen worden zacht aangeslagen en doordat ons lichaam voor meer dan  75% uit water bestaat, gaat de trilling heel gemakkelijk in ons lichaam waardoor je een fijne innerlijke massage op celniveau zou kunnen ervaren. Ook loop ik rond met een klankschaal en “scan” hier mee het lichaam en aan de klank en resonantie van de schaal kan ik goed blokkades lokaliseren en weer balanceren. Door de trilling en de klanken van de klankschalen, ga je verder in een diepe ontspanning waarbij het lichaam en de geest uitgenodigd worden om tot rust te komen. 

Een Klankschaal massage duurt 30 of 45 minuten en kan ook als extra in combinatie met een Ontspanningsmassage of Hotstone massage geboekt worden