Rug-, schouder- en nekmassage

 

Tijdens deze wat stevige massage worden dus uw rug, schouders en de nek gemasseerd. Bij veel mensen zijn dit dan ook de “probleem” zones. Klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door lang achter de computer te werken of het herhaaldelijk uitvoeren van een zware armbeweging. Ook speelt spanning en stress vaak een grote rol, die zich gaat vastzetten in nek en schouders. Deze behandeling verminderd spierspanningen in dit gebied en geeft snel ontspanning.

 

Bij rug, schouder en/of nek klachten is het aan te raden om je te laten masseren. Door een massage worden psychische en lichamelijke spanningen duidelijk minder. 

 

Of je nu een zeurende pijn in de onderrug hebt of pijn tussen je schouderbladen en het gevoel dat je “vast” zit, zijn spierknopen meestal de boosdoeners. Dit zijn pijnlijke spierverhardingen op die plekken waar afvalstoffen zich hebben opgehoopt. Deze knopen belemmeren vaak,  naast pijn, de bloeddoorstroming, dus moet worden losgemaakt. De masseur doet dit door spanning of druk uit te oefenen op spieren en zo worden verzamelde afvalstoffen afgevoerd en de doorbloeding gestimuleerd. Het is aan te raden je rug, schouders en nek te laten masseren om deze energieblokkades te verhelpen om verergering van de pijn en klachten te voorkomen.

 

Door verschillende handgrepen en afwisselende intensiteit van handelen in combinatie met natuurlijke massageolie ontstaat een betere doorbloeding. Hierdoor verbetert ook de beweeglijkheid en dat heeft als gevolg een verlaging van de spierspanning en de “knopen" in de spieren worden door middel van druk verwijderd. 

 

Een Rug/Schouder/Nek massage duurt 30 minuten.