Van 25-09 t/m 06-10-2023 gesloten i.v.m. vakantie !

Veel gestelde vragen

Moet ik zelf handdoeken meenemen?

Nee, schoon en frisse handdoeken zijn aanwezig en gebruik zit bij de prijs inbegrepen. Voor iedere gast wordt er nieuwe handdoeken gebruikt en een speciaal gezichtsdoek waar je met je hoofd op kan liggen. 

Wat voor een massageolie gebruik je?

Ik masseer met natuurlijke massageolie van Volatile in een verhouding van 90% amandel en 10% jojoba. Dit kan neutraal (geurloos) of met etherische oliën. Mocht je een gevoelige huid of allergie hebben dan pas ik daar de olie op aan. 

Wat houd ik aan of trek ik uit tijdens een massage ?

Dat is helemaal aan jezelf. Je bent altijd alleen met mij, de masseur, doe waar jij je comfortabel bij voelt. ik masseer met olie op de huid dus het is handig om (vooral bij een volledige lichaamsmassage) zoveel mogelijk uit te trekken. Maar natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Tijdens het aan en uitkleden verlaat ik de ruimte en heb je alle privacy.

Kan ik douchen voor en/of na de massage ?

Nee, er is geen douche gelegenheid. De massageolie die ik gebruik trekt goed in en eventuele restjes verwijder ik met handdoeken. Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. Dat is zowel voor jezelf als voor de masseur prettig.

Geef je ook sportmassage ?

Ik ben geen officiële sportmasseur, maar heb wel veel sporters als vaste cliënt. Ook zij hebben behoefte aan ontspanning. Elke massage is gericht op wat het lichaam op dat moment nodig heeft en ik masseer intuïtief en veelal met een wat stevige hand. Juist de combinatie van een ontspannende massage en daar waar het nodig is wat steviger maken mijn massages effectief.  Voor een blessurebehandeling en -preventie kan je naar een 'echte' sportmasseur of (sport)fysiotherapeut. 

Is er een wachtruimte ?

Nee, ik heb geen wachtruimte. Ik plan altijd ruim tijd tussen 2 afspraken (ook voor schoonmaak en wisselen handdoeken) maar het is wel prettig als je gewoon op tijd bent. Er is een toilet aanwezig.

Voor wie zijn de massages geschikt ?

Iedereen die behoefte heeft aan een goede ontspannen massage is welkom. Jong, oud, slank of volslank, ik (ver)oordeel niet , ben open minded en je mag jezelf zijn. Voel je welkom! 

Kinderen onder de 18 jaar uitsluitend onder begeleiding van een ouder/verzorger! 

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om echt resultaat te hebben ?

Er moet niets..... Een ontspanningsmassage kan gewoon een keer een geniet momentje voor jou zijn . Ervaar je veel spanning en gerelateerde  klachten kan 1 massage, ja zelfs al een relatief korte rug,- schouder en nek massage, al heel veel verlichting geven. Omdat ik geen (fysio)therapeut ben werk ik niet met sessies of plan meteen een vervolgafspraak in. Ik ga je ook niet onnodig veel massages "aansmeren". Veel mensen die baat hebben bij mijn massages vinden het wel prettig om met bepaalde regelmaat een massage te ondergaan en zo alles in balans te houden. Maar er zijn ook cliënten die ik maar 1 of 2 x per jaar zie want met een enkele massage is alles weer lekker los en zijn ze goed in balans.

Geef je ook duo massage?

Nee helaas.... je kunt niet samen en tegelijkertijd gemasseerd worden , ik masseer alleen en heb maar 2 handen 😉. Als jullie het fijn vinden om samen te komen dan kan/mag dat en masseer ik jullie na elkaar. Je kunt in dezelfde ruimte op elkaar wachten.

Hoe lang wordt ik gemasseerd ?

Heel simpel ! Boek je een massage van 30 minuten , dan wordt je de volle 30 minuten gemasseerd. Heb je een massage van 75 minuten gekozen dan wordt je dus 75 minuten lang gemasseerd. Daar betaal je toch voor? De eerste keer even kennismaken en intake,  daar plan ik altijd iets extra tijd voor in . Na afloop altijd even tijd "om te landen" en een glaasje water drinken. 

Worden jouw massages vergoed?

Nee helaas, mijn massages komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Ik ben nergens bij aangesloten en ben dat ook niet van plan. Vergoedingen worden steeds minder, veel regeltjes en rompslomp wat mij weer tijd en geld kost. Die tijd besteed ik liever aan jou en hierdoor blijven mijn tarieven laag. Zie een ontspanningsmassage dan ook als een investering in jezelf, jij bent het waard! 

Hoe kan ik afrekenen ?

Bij online reserveren heb je de keuze om vooraf alvast je massage te betalen, via IDeal. Je kunt ook in de praktijk, na de massage, contant betalen of pinnen. Kom je vaker en wil je een aantal behandelingen vooruit betalen (3 of 5 x ) dan kan je een "strippenkaart" kopen. 

Werk je ook klachtgericht?

In principe ben ik een masseur gericht op Ontspanningsmassage. Maar door mijn jarenlange ervaring als fulltime masseur (sinds 2005) en ik intuïtief en sensitief masseer heb ik veel ervaring en leg ik vaak "letterlijk" de vinger (hand) op de zere plek. Mijn handen voelen goed aan wat nodig is en zeker klachten die gerelateerd zijn aan spanning, stress en emotie (en dat zijn er tegenwoordig heel veel) kunnen verminderen. Ik ben niet iemand die alleen maar wat "aait" maar daar waar nodig ook stevig masseert. Ik doe geen uitspraken op medisch gebied , stel geen diagnoses en als ik iets niet vertrouw of geen goed gevoel bij heb verwijs ik je zonodig door. 

Op wat voor termijn kan ik afspreken?

Je kunt meestal al binnen 1 week bij mij terecht voor een massage!  Het beste kun je zelf online een afspraak maken. Je kiest de massage die je wenst en vervolgens zie je de eerst beschikbare plekken. Is de dag van je voorkeur vol dan heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er helaas een afspraak wordt geannuleerd of dat mijn planning anders verloopt. Ik masseer ook op een vakantiepark en als het daar rustig is ben ik wat flexibeler en stel dan ook de agenda voor mijn salon in Apeldoorn open. Dus probeer het gerust.