Veel gestelde vragen

Klik op de + om het antwoord van de betreffende vraag te lezen 

Moet ik zelf handdoeken meenemen?

Nee, schoon en frisse handdoeken zijn aanwezig en gebruik zit bij de prijs inbegrepen. Voor iedere gast wordt er een schone hoeslaken op de massagebank gelegd en een speciaal gezichtsdoek waar je met je hoofd op kan liggen. 

Wat voor een massageolie gebruik je?

Ik masseer met natuurlijke massageolie van Volatile in een verhouding van 90% amandel en 10% jojoba. Dit kan neutraal (geurloos) of met etherische oliën. Mocht je een gevoelige huid of allergie hebben dan pas ik daar de olie op aan. 

Wat houd ik aan of trek ik uit tijdens een massage ?

Dat is helemaal aan jezelf. Je bent altijd alleen met mij, de masseur, doe waar jij je comfortabel bij voelt. ik masseer met olie op de huid dus het is handig om (vooral bij een volledige lichaamsmassage) zoveel mogelijk uit te trekken. Maar natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Tijdens het aan en uitkleden verlaat ik de ruimte en heb je alle privacy.

Kan ik douchen voor en/of na de massage ?

Nee, er is geen douche gelegenheid. De massageolie die ik gebruik trekt goed in en eventuele restjes verwijder ik met handdoeken. Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. Dat is zowel voor jezelf als voor de masseur prettig.

Voor wie zijn de massages geschikt ?

Iedereen die behoefte heeft aan een goede ontspannen massage is welkom. Jong, oud, slank of volslank, ik (ver)oordeel niet , ben open minded en je mag jezelf zijn. Voel je welkom! 

Kinderen onder de 18 jaar uitsluitend onder begeleiding van een ouder/verzorger! 

Is er een wachtruimte ?

Nee, ik heb geen wachtruimte. Ik plan altijd ruim tijd tussen 2 afspraken (ook voor schoonmaak en wisselen handdoeken) maar het is wel prettig als je gewoon op tijd bent. Er is een toilet aanwezig.

Geef je ook sportmassage ?

Ik ben geen officiële sportmasseur, maar heb wel veel sporters als vaste cliënt. Ook zij hebben behoefte aan ontspanning. Elke massage is gericht op wat het lichaam op dat moment nodig heeft en ik masseer intuïtief en veelal met een wat stevige hand. Juist de combinatie van een ontspannende massage en daar waar het nodig is wat steviger maken mijn massages effectief.  Voor een blessurebehandeling en -preventie kan je naar een 'echte' sportmasseur of (sport)fysiotherapeut. 

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om echt resultaat te hebben ?

Er moet niets..... Een ontspanningsmassage kan gewoon een keer een geniet momentje voor jou zijn . Ervaar je veel spanning en gerelateerde  klachten kan 1 massage, ja zelfs al een relatief korte rug,- schouder en nek massage, al heel veel verlichting geven. Omdat ik geen (fysio)therapeut ben werk ik niet met sessies of plan meteen een vervolgafspraak in. Ik ga je ook niet onnodig veel massages "aansmeren". Veel mensen die baat hebben bij mijn massages vinden het wel prettig om met bepaalde regelmaat een massage te ondergaan en zo alles in balans te houden. Maar er zijn ook cliënten die ik maar 1 of 2 x per jaar zie want met een enkele massage is alles weer lekker los en zijn ze goed in balans.

Werk je ook klachtgericht?

In principe ben ik een masseur gericht op Ontspanningsmassage. Maar door mijn jarenlange ervaring als fulltime masseur (sinds 2005) en ik intuïtief en sensitief masseer heb ik veel ervaring en leg ik vaak "letterlijk" de vinger (hand) op de zere plek. Mijn handen voelen goed aan wat nodig is en zeker klachten die gerelateerd zijn aan spanning, stress en emotie (en dat zijn er tegenwoordig heel veel) kunnen verminderen. Ik ben niet iemand die alleen maar wat "aait" maar daar waar nodig ook stevig masseert. Ik doe geen uitspraken op medisch gebied , stel geen diagnoses en als ik iets niet vertrouw of geen goed gevoel bij heb verwijs ik je zonodig door. 

Geef je ook duo massage?

Nee helaas.... je kunt niet samen en tegelijkertijd gemasseerd worden , ik masseer alleen en heb maar 2 handen 😉. Als jullie het fijn vinden om samen te komen dan kan/mag dat en masseer ik jullie na elkaar. Je kunt in dezelfde ruimte op elkaar wachten.

Hoe lang wordt ik gemasseerd ?

Heel simpel ! Boek je een massage van 30 minuten , dan wordt je de volle 30 minuten gemasseerd. Heb je een massage van 75 minuten gekozen dan wordt je dus 75 minuten lang gemasseerd. Daar betaal je toch voor? De eerste keer even kennismaken en intake,  daar plan ik altijd iets extra tijd voor in . Na afloop altijd even tijd "om te landen" en een glaasje water drinken. 

Worden jouw massages vergoed?

Nee helaas, mijn massages komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Zie een ontspanningsmassage als een investering in jezelf, jij bent het waard! 

Is de ruimte aangenaam van temperatuur?

Mijn massageruimte is voorzien van klimaatbeheersing. Hierdoor is de ruimte op warme dagen gekoeld en op koude dagen aangenaam verwarmd. Zo is de temperatuur altijd +/- 22 graden. Dit is de ideale temperatuur voor massages. Heb je het liever warmer of kouder geef dat dan gerust even aan. 

Hoe kan ik afrekenen ?

Bij online reserveren heb je de keuze om vooraf alvast je massage te betalen, via IDeal. Je kunt ook in de praktijk, na de massage, contant betalen of pinnen.

Op wat voor termijn kan ik afspreken?

Je kunt meestal al binnen enkele dagen bij mij terecht voor een massage!  Het beste kun je zelf online een afspraak maken. Je kiest de massage die je wenst en vervolgens zie je de eerst beschikbare plekken. 

Kan een afspraak nog geannuleerd worden?

Ja, natuurlijk kan je altijd een gemaakte afspraak annuleren. TOT 12 uur voor aanvang van de geplande afspraak is dit kosteloos. Bij annuleren (om wat voor reden dan ook) BINNEN 12 uur voor aanvang van de afspraak, ben ik helaas genoodzaakt 50% van de gereserveerde behandeling in rekening te brengen! 

Het komt mischien wat streng en zakelijk over maar je wilt niet weten  hoe vaak ik op het allerlaatste moment een annulering krijg! Helaas kan ik op zo'n korte termijn geen andere afspraak met iemand anders meer maken en is het voor mij inkomsten derving. Ook voorbereiding kost tijd en stroom (de ruimte en massageolie verwarmen en evt. de Hotstones verwarmen).  Voor mij is het geen hobby ( al voelt het soms wel zo) maar moet ik ook mijn boterham hier mee verdienen. Ook al ben je ziek , is je auto kapot of familieomstandigheden: heel vervelend allemaal maar maak daar niet mijn probleem van ;) .

Heb je online (via het afspraken systeem) een afspraak gemaakt dan krijg je in de bevestigings e-mail een link om de afspraak te verplaatsen of te annuleren . Dit kan kosteloos TOT 12 uur voor aanvang. Na deze tijd werkt de link niet meer . Bel, mail of app mij dan even . Voor annulering binnen 12 uur voor aanvang van de afspraak worden er dus wel kosten (50% van het bedrag van je gereserveerde behandeling) in rekening gebracht. Je ontvangt hiervoor een factuur. 

Wat betekent “ Ocram” ?

Mijn praktijk / handelsnaam is "Ocram massage" . Regelmatig krijg ik de vraag wat die naam betekent. Velen denken dat het een Oosterse naam is en het heeft iets mysterieus. Maar het is eigenlijk heel simpel. Mijn eigen (roep)naam is "Marco" . Draai dat eens om...... Precies ! Al jaren gebruik ik deze naam en voelt goed. Sommige klanten spreken mij ook aan met Ocram ;) 

Masseer je ook s’avonds?

Nee, om persoonlijke redenen masseer ik niet meer s'avonds of in het weekend. Je bent welkom voor een massage van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 18:00. Mocht er in de toekomst wel weer de gelegenheid zich voordoen dan maak ik dat bekend op de website en de socials.