Ontspanningsmassage


Een ontspanningsmassage zorgt voor innerlijke rust. Het gebruik van natuurlijke massage oliën, de sfeervolle warme ruimte en rustgevende achtergrondmuziek laat alle opgebouwde stress al binnen enkele minuten van je afglijden.

 

Een ontspannings massage bestaat uit effleurages (strijkingen), knedingen en drukpunt massage. Ik wissel de massage steeds af. Dan weer heerlijk lange strijkingen en vervolgens een wat stevige kneding en zo heeft het veel positieve effecten op lichaam en geest. Zo ontspant het harde, gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg, de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag wordt rustiger.

 

Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwgestel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden of zelfs weggehaald.
Aanrakingen (massage) stimuleren de hersenen zodanig dat ze endorfinen (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) produceren.

 

Massage zorgt voor een betere warmte verdeling in het lichaam en krijgt meer voedingsstoffen toegediend vanuit het bloed wat een positief effect heeft op het groeiproces. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

 

Afhankelijk van wat je nodig hebt of wat je wensen zijn kan de druk met de handen en de intensiteit worden aangepast. Iedere massage is op jou persoonlijk afgestemd en uniek!

 

 

Je kunt kiezen uit een Ontspanningsmassage van 30 minuten (rug, schouders, nek) , 45 minuten (rug, schouders, nek en benen achterzijde) of van 60/75 minuten (volledige lichaamsmassage)